Tarte tatin met rode ui en geitenkaas

​Ingrediënten:

 • 1 pakje bladerdeeg (4 personen)
 • 8 rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 fles rode wijn
 • ¼ bos tijm
 • 100 ml honing
 • 2 el aceto balsamico
 • zout/ peper
 • Geitenkaas
 • Extra: ingevette ronde taartvorm (geen springvorm)
Voor de dressing:
 • 300 ml olijfolie
 • 100 ml azijn
 • 1 el honing
 • 1 el mosterd
 • zout / peper
 • Rucola
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Begin met de tarte tatin. Snijd hiervoor de uien en de knoflook en zet deze even aan in een pan. Blus het af met rode wijn. Voeg de rest van de ingrediënten (tijm, honing, balsamicoazijn) toe aan het uienmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat dit inkoken totdat het vocht weg is.  Doe de uiencompote in een vorm en dek het af met het korstdeeg.  Bak de tarte tatin 18 min lang op 170 graden.  Maak de dressing door het azijn, honing en mosterd bij elkaar te voegen. Roer alles door elkaar heen en voeg langzaam de olijfolie toe. Maak op smaak met peper en zout.  Maak de rucola aan met de dressing.  Keer de tarte tartin op een bord. Doe daar wat aangemaakte rucola bovenop. Kruimel er wat geitenkaas over en schenk daar een sliert honing overheen.

Dit vind je misschien ook leuk...