Pasta met geroosterde pompoen en speculaaskruiden

Ja je leest het goed. Pompoen met speculaaskruiden. Echt een combinatie om eens te maken! Het past super goed bij elkaar. Ik heb enorm grote pasta gebruikt, van zo’n pijpjes. ‘Pennoni giganti’ genaamd. Het is al met al helemaal niet veel werk. Ik denk dat je in totaliteit een half uurtje in de keuken staat, waar de oven de rest doet. De saus maak je van geroosterde pompoen. En ik heb nog wat stukken heel gelaten en die nog bovenop de pasta gelegd. Lekker met verkruimelde geitenkaas erover.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)? 150 gram pasta (die je lekker vindt), een pompoen, een theelepel speculaaskruiden, 6 verse tomaatjes, een klein blikje tomatenpuree, een rode ui, twee teentjes knoflook, een paar stukjes witte geitenkaas, verse tijm en wat olijfolie. That’s it.

Dan maken die pasta! Als eerste de pompoen. Die rooster je in de oven. Schil de pompoen, snij doormidden en haal de pitten eruit met een lepel. Snij een paar mooie halve manen en leg die apart. De rest van de pompoen hak je in kleine blokjes. Neem een ovenschaal en doe alles erin. Kruidt goed af met peper, zout en de speculaaskruiden. En wat gedroogde tijm. Een goede lik olijfolie erbij en dan de oven in voor 45 minuten op 200 graden. Nu kun je de krant gaan lezen, het gras maaien, de kamer stofzuiger of een boek lezen. Wat je wil. Na drie kwartier is het tijd om de pasta af te maken. Of iets later, want in de oven blijft alles nog wel even warm… Breng een ketel water aan de kook, snuf zout erbij en kook de pasta af. Intussen snipper je de rode ui en knoflook. Zet een pan op het vuur, doe er wat olijfolie in en fruit de ui en knoflook aan. Haal de pompoen uit de oven en leg de halve maantjes even apart. De blokjes pureer je fijn met een staafmixer of in de blender. Doe er een scheut olijfolie bij, want dat mixt makkelijker. Als de ui is aangefruit voeg je de pompoenpuree erbij. Goed aanbakken en dan gaat het blikje tomatenpuree erbij – zonder blikje, haha! Goed aanfruiten en intussen hak je de tomaatjes super fijn. Die gaan er ook bij! Breng een paar lepels (of pollepel) kookvocht van de pasta over naar de pan met saus. Je krijgt hier echt een mooie, gladde saus door. Ben niet bang het vocht te gebruiken! Het moet een smeuïge saus zijn. Als de pasta gaar is, schep je die om naar de pan met saus. Goed husselen! Proef en breng eventueel nog op smaak! En nu is het helemaal klaar. Neem een mooi bord, schep de pasta erop, leg de halve-pompoen-manen erop en brokkel dan de witte geitenkaas erover. Nu nog wat verse tijm en helemaal klaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *