Quiche met bloembool


Dit is eens wat anders. Geen quiche met prei of geitenkaas, maar eentje met – yes je leest het goed – bloemkool. Aardig lekker en de volgende keer doe ik er ook nog wat nootjes doorheen. Dan smaakt ie denk ik nog lekkerder.

Ingrediënten: een hele bloemkool, twee rode uien, twee teentjes knoflook, een bekertje crème fraiche, een half stuk Parmezaanse kaas, peper, zout en veel nootmuskaat. En natuurlijk een rol bladerdeeg.

Maken! Net als alle andere quiches die ik maak, is deze ook erg gemakkelijk. Als eerste laat je de rol bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220 graden, vul de bakvorm met het deeg, wat baklinzen erin en dan in 10 minuten blind afbakken. Intussen was je de bloemkool, snijdt de kleine roosjes eraf en kook je de kool in zout water voor 10 minuten. Als het deeg klaar is besprenkel je de bodem met paneermeel. Giet de bloemkool af, doe wat boter in de ketel en smoor de helft van in halve ringen gesneden ui aan. Snipper de knoflook en voeg deze ook toe. Doe de crème fraiche in de pan en voeg de bloemkool toe. Roer goed door en kruidt af met peper, zout en flink wat nootmuskaat. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze ook toe. Je vulling is klaar! Doe de vulling in de quichevorm en werk af met de overgebleven rode ui. Bak nu de quiche in 20 minuten af in de oven op 220 graden. Koud, lauw en warm lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *