Caponata met aubergine en paprika (en een twist)

Vers van Wikipedia: caponata is een Siciliaanse salade van gekookte groenten met als belangrijkste ingrediënt aubergine. Het recept verschilt per regio op het eiland en soms worden vis of andere zeevruchten toegevoegd. Een Napolitaanse variant, die echter als stoofpot wordt bereid heet Ciambotta. Ik heb het nog nét even anders gedaan en er een paar gehaktballen van kippengehakt bij/doorheen gedaan. En er een lekkere, simpele aardappelpuree bij gegeten. Het was verrassend lekker en snel klaar (20 minuutjes).

Dit heb je nodig (voor 2 personen): een aubergine, een puntpaprika, een rode ui, twee tomaatjes, een half blikje tomatenpuree (kleintje), kippengehakt (zoveel als je wil), 1 tl oregano, 2tl venkelzaad, 3el rode wijnazijn, 2el balsamicoazijn, peper en zout. En dan aardappelen en wat melk voor de aardappelpuree natuurlijk. Maar dat weet je zelf vast wel.

Bereiden doe je als volgt. Als eerste draai je de gehaktballen die je op smaak brengt met een theelepel venkelzaad. Ik weet niet wat het is, maar ik hou er ontzettend van. Zet een koekenpan op redelijk hoog vuur, wat olijfolie erin en bak ze rondom bruin. Haal ze uit de pan en bewaar ze even op een bordje. Dan was je de aubergine en die snij je in kleine blokjes (van een centimeter ofzo). Wat nieuwe olijfolie in de pan en dan goed aanbakken in 8-10 minuten. Intussen was je de paprika en die snij je in ringen. Voeg de paprika toe aan de aubergine als die is aangebakken. Dan pel je de rode ui en die snij je in halve maantjes. Even losmaken en ook in de pan erbij. Je bent al bijna klaar. Bak alles goed aan in een paar minuten en dan voeg je de gehaktballen er weer bij. Nog 5 minuten doorbakken en dan voeg je de tomatenpuree toe. Bak die ook een minuutje mee, waarna je zowel de rode wijnazijn als de balsamico toevoegt. Die kookt snel in. Intussen was je de tomaatjes (kleintjes) en die snij je fijn. Die gaan ook in de pan erbij en zorgen voor een lichte saus. Lekker. Dan voeg je nog een theelepel venkelzaad toe en zout en peper naar smaak. Je bent al klaar! Smakelijk eten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *