Romige pipe rigate met veel paddestoelen, bloemkool en verse dragon

Het is ongekend! Eén van mijn lievelingskruiden is gevonden. En wel in het schap van de Jumbo. Ik kom het bijna nooit tegen in de supermarkt, dus het was erg leuk om het te zien staan. Misschien nog een restant van de kerstdagen, maar dat maakt niet. Je hebt het al gelezen: het is verse dragon. Wat een smaakknaller is dat – ik hou ervan. Nu had ik nog een halve bloemkool liggen in de koelkast, wat gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) en verse paddestoelen. Iets wat goed gecombineerd kan worden denk ik zo, dus dat heb ik dan ook gedaan. Deze pasta is rijk van smaak, zit vol groentes en is lekker vegetarisch. Ook altijd fijn!

Ingrediënten – voor 2 tot 3 personen: ongeveer 250 gram pasta (tagliatelle, pipe rigate, wat je lekker vindt), een bakje gedroogde porcini (ik schat in van een gram of 50-75), een theelepel mosterdzaad, een bakje bospaddestoelen van 250 gram, een flinke ui, twee teentjes knoflook, verse dragon, een flinke scheut kookroom, groentebouillon (halve liter ofzo) en het sap van een citroen. Je kunt eventueel ook varieren: heb je geen porcini? Maakt niet, gebruik een andere paddestoel. Geen verse dragon? Gebruik gedroogde of vervang het door verse bieslook.

Maken die vegetarische hap!

  1. Als eerste: de gedroogde porcini moet een half uur wellen in warm water. Breng wat water aan de kook en schenk die op de porcini. Laat een half uur staan.
  2. Zet een grote koekenpan op het vuur, snipper de ui en de knoflook fijn en smoor deze op laag vuur glazig aan. Na een paar minuten gaat het mosterdzaad erbij.
  3. Maak intussen de bloemkool schoon en zorg dat je kleine roosjes hebt. Breng een ketel water aan de kook en doe de bloemkool en de pasta erin. Hop, nog een tablet groentebouillon erbij en laat gaar koken! De bloemkool en pasta kan prima samen – het scheelt ook weer wat afwas.
  4. Boen de bospaddestoelen schoon, snij de onderkant eraf en snij hem grof. In de pan ermee (die met de ui en knoflook) en bak goed mee. Intussen is de porcini ook geweld. Schenk die af, spoel nog even goed af met water en hop: ook in de pan ermee. Bak de paddestoelen goed aan. Trouwens: je kunt ook heel voorzicht nog wat vocht waar de porcini in heeft geweld, bewaren. Kun je nog toevoegen aan de saus, want er zit super veel smaak in. Zorg alleen dat je het bezinksel niet meeneemt.
  5. Als de paddestoelen lekker zijn aangebakken is het tijd om te kruiden. Peper en zout erbij en dan een grote scheut kookroom of slagroom. Kijk hoe rijk en vol je het wil maken! Allebei zijn lekker! Snij alvast een handje dragon fijn en voeg dit toe aan de saus. De pasta en bloemkool zijn nu trouwens wel gaar – giet af en doe die in de pan met saus. Goed roeren of omgooien! Ik doe dat laatste altijd – altijd een goede kunst met een overvolle pan. Daarna moet ik mijn keuken altijd een klein beetje poetsen. Maar ach: er mag toch ook gekookt worden?
  6. Neem de citroen en voeg het sap nog toe aan de pasta. Hij is lekker smeuïg nu! Je kunt eventueel nog wat ‘welvocht’ toevoegen als je wil. Mag. Kan. Hoeft niet.
  7. Je bent klaar om te eten! Veel eetplezier met deze lekkere pasta. Voor de garnering nog wat verse dragon gebruiken en je kunt eventueel ook nog wat geroosterde pijnboompitten erbij doen. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *