Parelcouscous met kokos, zalm, lente-ui en tomatensalsa

Gepubliceerd door BartGolsteijn op

Echt een heerlijk gerecht! Dat er super fancy-pancy uit ziet, maar echt heel erg gemakkelijk is. Ja, je leest het goed. Heel erg gemakkelijk! Wat is het? Parelcouscous gekookt in kokosmelk. Check. Gegrilde zalmfilet. Check. Een lente-uitje gebakken in de pan. Check. En een simpele tomatensalsa met rode ui, koriander en limoen. Check. En dat is het en was het alweer. Niet moeilijk toch? En zeker als je je bedenkt dat je die tomatensalsa – net als ik – gewoon ergens in de middag al kunt maken. Bewaart zich prima in de koelkast en de smaken trekken goed in.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 100 gram parelcouscous, een pakje kokosmelk en wat water.
  • Een stuk of 6 rijpe kleine tomaatjes, verse koriander, een rood uitje en sap en schil van een limoen.
  • Een vers stuk zalm – ik heb zalm met huid gebruikt.
  • Een paar lente-uitjes en wat pistachenootjes.

Maken dat dingos!

  1. Als eerste de salsa. Die is zo klaar en kun je goed bewaren. Was de tomaatjes, snij ze in partjes en verwijder de nattigheid (zaadjes enzo). Snij ze in blokjes en doe alles in een kommetje. Hak de koriander en voeg deze ook toe. Snij de rode ui in flinterdunne halve manen. Ook die gaat erbij. En dan haal je de zest van de limoen en die snij je fijn. Voeg de zest en het sap bij de tomatensalsa en roer goed om. Beetje zout en peper erbij en klaar.
  2. Als je gaat eten… dan maak je de parelcouscous. Neem een pan en voeg de parelcouscous erbij samen met de kokosmelk. De couscous moet onder staan dus voeg nog wat water toe zodat dit het geval is. Zout erbij en dan afkoken! Let wel even op, want de kokosmelk kookt erg snel in. Ben niet bang om een paar keer wat water toe te voegen. De couscous is gaar na ongeveer 10 minuten koken.
  3. Bak de zalm op de huid. Snij de boven- en onderkant van de lente-uitjes af en doe die in de pan bij de zalm. Na een minuut of 4-5 zet je het vuur af en draai je de zalm om. De hitte die er nog is zorgt ervoor dat de andere kant nog goed doorgaart, maar zorgt er ook voor dat je een super flaky zalm hebt! Lekker.
  4. Je bent al klaar! Hak nog even wat pistachenootjes grof en maak het bord op. Allereerst de parelcouscous, daar bovenop  lente-ui, salsa en zalm. Afmaken met de nootjes en hupsakee: eten!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *