Gesmoorde spitskool met kerrie, verse zalm en aardappelpuree

Lekker doordeweeks recept! Neem allereerst een spitskool en snij die in reepjes (haal de harde kern eruit). Snipper ook een sjalotje fijn en bak dit aan in de pan. Laat het niet kleuren. Voeg vervolgens 1,5 theelepel kerriepoeder toe – pak de smaak die je lekker vindt. Bak dit even mee en voeg dan de spitskool toe en laat deze lekker smoren. Ondertussen laat je de zalm op kamertemperatuur komen. Schil de aardappels en kook deze gaar in een keteltje. Maak hier simpele aardappelpuree van met melk en een klontje roomboter, kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Als de spitskool goed is (kijk of je van een bite houdt) dan schenk je er wat kookroom of creme fraiche bij. Afkruiden met peper en zout. De zalm bak je lekker in een koekenpan. Houdt hem lekker glazig van binnen, dus bak niet te lang! Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *