Enchilada’s met pulled chicken, avocado en zure room

Mjammie. Dit was een lekker gerechtje. Ook nog eens makkelijk om te maken en je kunt het zo de oven ingooien, nadat je een kwartiertje in de keuken hebt gestaan. Ok, ok, een half uurtje.

Ingrediënten: tortillawraps, een paar kleine tomaatjes, een halve paprika, een kippenborstfilet (of dij), pittige tomatensaus, een rijpe avocado, een rode ui, een paar plakjes cheddar, een limoen, een beetje geraspte kaas en wat blaadjes koriander.

Maken! Allereerst kook je de kipfilet gaar in een halve liter kippenbouillon. Afgieten en laat de kip even afkoelen (in de koelkast bijvoorbeeld), voordat je hem plukt. Nummer 1 is klaar. Neem nu de tomaatjes, snij die in vieren, snij het vruchtvlees eruit en vervolgens in kleine blokjes. Nummer 2 is klaar. Nu de paprika, die je ook in kleine blokjes snijdt. Nummer 3 – ook aan de kant. Ik stop trouwens met die nummers nu. Maak ook intussen de pittige tomatensaus – zie hier voor het recept. En nu snij je de avocado in blokjes, de rode ui in kleine ringetjes en daarna meng je de avocado met de ui en de tomaat in een kommetje. Maak dit mengsel aan met wat limoensap. Je kunt de enchilada nu al gaan vullen. Neem een wrap en besmeer die lichtjes met de pittige tomatensaus en hier bovenop wat zure room. Daar bovenop gaat wat paprika en daar bovenop de pulled chicken (geplukte kip is echt plat.., maar wel juist). Nu wat lekkere avocadosalsa er bovenop, afgemaakt met twee plakjes cheddar. Vouwen maar! Zorg dat de buitenkanten goed zijn omgevouwen. Leg de enchilada’s in een ovenschaal, smeer er licht nog wat tomatensaus over en maak af met wat geraspte kaas. Bak de enchilada’s in ongeveer 20 minuten in een oven op 210-220 graden. Even laten afkoelen, het bord op, wat lekkere zure room erover en dan afmaken met gehakte koriander. Mjam.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *