Gnocchi met courgette en gedroogde tomaten

Tok, tok, wie is daar? Gnocchi – die al een hele tijd in de diepvries ligt. Een heel pak van een kilo, gekocht in een goedkope winkel in Duitsland die echt lekkere producten heeft. Bijvoorbeeld een blikje IPA-bier voor 49 cent. En die smaakt heerlijk. Maar goed, gnocchi dus. Ik ga deze nog ooit wel eens zelf maken, maar in de drukke tijd waar we in zitten is een makkelijke maaltijd wel zo handig.

Ingrediënten! Voor een pan vol lekkers. Ongeveer 500-600 gram gnocchi, een courgette, een bakje zongedroogde tomaten, een pakje kookroom, een rode ui en handje verse basilicum. Oh, en wat geraspte (normale) kaas en Parmezaanse kaas. Als eerste zet je een grote pan op het vuur, doet er wat olie in en bakt de gnocchi mooi bruin in een paar minuten. Dit maakt het gerecht uiteindelijk erg lekker, ook al komt er straks een lekkere saus doorheen. Intussen snipper je de rode ui in ringen. Snij de courgette in plakjes, zet een andere pan op het vuur en grill de courgettes mooi bruin. Je kunt ook een grillpan gebruiken, dan krijg je mooie grillstrepen en een net andere smaak. Haal de courgette uit de pan en zet even apart. Als de gnocchi bruin is voeg je de ui eraan toe en die smoor je nog even aan. Snipper ook een handje basilicum fijn en voeg vervolgens de basilicum, in reepjes gesneden zongedroogde tomaat, de courgette en de kookroom en laat goed sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Rasp vervolgens nog flink wat kaas erdoor en je gnocchi is klaar! Het is een erg lekker en vegetarisch gerecht dat ik zeker nog eens ga maken. Ook Jolijntje heeft ervan gesmuld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *