Shepherd’s pie met rode wijn

Lekkere sheperds pie met aardappelpuree, stoofvlees met veel groenten, gesmoord in rode wijn.

Wat heb je nodig? Ca 600-700gr runderriblappen, 8 wortelen, 4 stengels bleekselderij, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 300ml rode wijn, 250ml runderbouillon, takjes (verse) tijm, rozemarijn, 3 laurierbladen, 4 kruidnagels, een eetlepel tomatenpuree, een scheutje rode wijnazijn (of witte wijnazijn of gewone natuurazijn) en wat bloem. En peper en zout natuurlijk.

Bereiding! Snij het vlees in blokjes en bak goudbruin aan. Ik kruid het vlees altijd met peper en zout onder het bakken. Bak het vlees in twee keer, dan is er genoeg ruimte om goed te bakken. Voeg daarna een aantal lepels bloem toe, bak deze mee en schep het vlees uit de pan. Snij de groentes fijn en bak deze aan in een scheut boter. Voeg daarna de knoflook toe en op het laatste een flinke lepel tomatenpuree (laat die aanbakken). Daarna het vlees erbij, de kruiden en voeg de rode wijn en bouillon toe. Laat dit ongeveer 2 uur sudderen. Ik maak het altijd af met een goede scheut rode wijnazijn en een klein beetje worcestersaus. Schep het uit de pan en in een mooie ovenschaal. Maak ondertussen de aardappelpuree en schep deze bovenop de pie. Doe er wat fijngesnipperde rozemarijn overheen en wat klontjes boter. Afbakken in de oven op 200 graden celcius voor ca 45 minuten en klaar! Lekker met een zoete groente zoals doperwten. Je kunt eventueel ook de aardappelpuree vervangen door kruimeldeeg, dan maak je er een echte ‘pie’ van.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *