Tom Yum soep!

Tijdens de eerste dag van de zomervakantie dit jaar zijn we ergens gedropt bij een wegrestaurant van La Place. Lekker eten altijd, al is het wel aan de prijs. We nemen een klein kopje soep voor 11,90 en dat blijkt dan een heerlijke soep te zijn. Ik heb hem nog nooit eerder gehad, maar hij smaakt naar iets wat ik nog niet eerder heb geproefd. Eenmaal thuisgekomen wordt het eens tijd om deze soep na te maken. Met een net ander recept, maar met een even zo lekker resultaat. Overigens zijn we er wel even voor langs een toko moeten gaan. Voor een zak met limoenbladeren en wat stengels citroengras.

Wat heb je nodig? Voor een flinke ketel soep. 2 stengels citroengras, 1 ui, een dikke duim verse gember, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 2tl ketjap, 2tl gele currypasta, 8 limoenblaadjes, 2 limoenen, een bakje bospaddenstoelen (of andere paddenstoelen die je lekker vindt), een bosje verse koriander, een pakje kokosmelk en anderhalve liter groentebouillon.

Maken maar!

  • Als eerste kneus je het citroengras met de achterkant van een groot koksmes. Snipper de ui in fijne blokjes, schil de gember en snij die ook heel fijn. Bak alles aan in een flinke pan tot het goed is aangefruit. Voeg vervolgens de knoflook (geperst), currypasta, limoenblad, ketjap en rode peper in ringetjes toe. Bak dit ook goed mee.
  • Dan gaat de bouillon erbij samen met het sap van één limoen. Laat dit alles ongeveer een half uur goed doorkoken (niet of hoog vuur). Snij intussen de bospaddenstoelen in schijfjes en snij spaghetti van een courgette met de spirelli spiraalsnijder.
  • Voeg na het halve uur de champignons en de courgette toe en laat dit nog een paar minuten mee koken. Snij intussen de koriander grof en leg apart. Voeg vervolgens nog de kokosmelk toe en laat deze ook een paar minuten warm worden.
  • Hupakke! Klaar. Serveer de soep lekker warm met de verse koriander en een partje limoen. Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *