Chicken Tikka Masala

Het is alweer lang, lang geleden dat ik tikka masala heb gemaakt. Maar vrijdag na het voetbal riep John iets over uiteten bij een Indiaas restaurant. En zo kwam tikka masala in me op. Als ik dat dan in mijn hoofd heb, dan maak ik het ook. Nu was het plan deze zondag al te maken. De kip had ik rond de middag al in de yoghurtmarinade gelegd, maar toen bedacht ik me toch dat ik meer zin had in een hartige taart. Dus heb ik een dag later de kip eruit gehaald en het gerecht gemaakt. Geïnspireerd van een lekker recept dat ik online heb gevonden. Lekker met simpele rijst en gesmoorde sugarsnaps – die ik echt nooit eet.

Wat je nodig hebt (voor 2-3 personen):

  • Voor de kip: 400 of 500 gram kippendijen, een pot yoghurt (Griekse of wat dan ook), 2 teentjes knoflook, een duim verse gember, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel komijnpoeder en korianderpoeder. Eventueel nog sap van een halve limoen.
  • Voor de saus: 2 uien, 2 teentjes knoflook, een duim verse gember, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder en korianderpoeder, een blik gepelde tomaten(stukjes, dat is handiger), een blikje tomatenpuree, een scheut yoghurt.
  • Verse koriander.
  • En dan wat lekkers voor erbij: rijst, sugarsnaps, verse sperziebonen, wat je lekker vindt.

Bereiden:

  1. Als eerste maak je de marinade voor de kip. Dat is makkelijk hoor, je mengt van allerhande dingen door elkaar en daar gaat de kip in. Het beste is als je de kip een nacht of misschien dag erin laat staan in de koelkast. Dat laatste heb ik dus gedaan. Neem een grote kom en schenk daarin de yoghurt, de kruiden en geraspte knoflook en geraspte gember. Roer dit goed door en doe de kip erbij. Hop, in de koelkast ermee.
  2. De dag later… dan haal je de kip uit de marinade en bakt deze aan in een koekenpan in zonnebloemolie (neutrale olie). Goed aanbakken en uit de pan ermee. Het is niet erg dat de yoghurt meebakt.
  3. Dan tijd voor de saus. Maak de pan schoon en doe er weer wat olie in. Snipper de ui en de knoflook heel fijn en smoor die aan op halfhoog vuur. Snij de gember heel fijn en voeg die ook toe. Dan gaan alle kruiden erin! Je kunt voor wat pit trouwens nog chilivlokken toevoegen (een theelepeltje ofzo – dat proef je aardig! Dan gaat de tomatenpuree erbij die je ook even meebakt en dan de gepelde tomaten. Ik gebruik blokjes, daar krijg je een gladdere saus mee. Schenk nu nog wat yoghurt erbij en dan leg je de kip in de pan. Nog een 5-6-7-8 minuten meegaren en dan is het alweer klaar!
  4. Hak wat verse koriander en sprenkel die over de chicken tikka masala! Je waant je in India.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *