Pastinaakpuree met geroosterde bloemkool

Jammie! Pastinaak! Al zeker meer dan eens gegeten in mijn leven, maar nog nooit zelf gemaakt. Vanavond een lekkere pastinaakpuree gemaakt. Ook deze is heel makkelijk, kwestie van een goed recept vinden en aan de slag! Je kunt deze puree met vanalles combineren. Ik heb het gegeten met een lekker gebakken varkenshaas met een sausje en geroosterde bloemkool.

Nodig: ongeveer 2 dikke pastinaakwortels (of zoiets), een laurierblad, een kruidnagel en een klontje roomboter. Bereiding is heel simpel! Je schilt de pastinaal, snijdt deze in kleine stukken en kookt deze gaar in water met flink wat zout, een laurierblad en een kruidnagel. Ik heb er ook twee jeneverbessen bij gedaan, want die had ik ’toch’. Als de pastinaak gaar is, lepel je deze in een kommetje en kruidt deze af met peper, zout en een klontje roomboter. Nu de staafmixer erop of in de blender! Je kunt de puree iets smeuïger maken met wat kookvocht. Gooi dit dus niet weg! Lekker met geroosterde bloemkool. Je maakt de bloemkool hiervoor schoon en blancheert deze kort in een paar minuten. Daarna een schaaltje in met wat olijfolie en verse tijm. Een 30 minuten de oven in op 180 graden en klaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. J. Seegers schreef:

    Natte wangen, mmmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *