Pittige vegetarische lasagne met aubergine

Yes. Ik hou van aubergine. Nog niet zolang geleden heb ik al eens een vegetarische lasagne gemaakt met in de hoofdrol aubergine, nu heb ik er weer eentje gemaakt met nog wat extra ingrediënten en smaken. Deze was lekker pittig, maar niet té pittig. Gewoon lekker. Zeker eens proberen!

Wat heb je nodig? Een aubergine, een courgette, een rode paprika, een dikke ui, twee teentjes knoflook, een blik gepelde tomaten(blokjes), een klein blikje tomatenpuree, een eetlepel oregano, een theelepel gerookt paprikapoeder, een theelepel tijm, een theelepel chilivlokken, een scheutje witte wijnazijn, een grote eetlepel kappertjes en verse basilicum.  En natuurlijk nog wat Parmezaanse kaas of Grana Padano.

Hoe je dit maakt? Vrij gemakkelijk hoor. Je kunt er trouwens voor kiezen de aubergine en/of courgette vooraf aan te bakken in de pan. Ik doe dit meestal wel, maar dit keer niet met de courgette, maar alleen met de aubergine. Gaat prima.

  1. Nou, zet een koekenpan op het vuur (hoog), doe er een beetje olijfolie in, was de aubergine en snij deze in ringen. Daarna kruid je de aubergine met peper, zout, oregano. En dan aanbakken maar. Om en om totdat ze mooi gekleurd zijn. Haal ze daarna uit de pan in een kommetje.
  2. Daarna maak je de tomatensaus. Misschien valt het je op dat dit recept geen bechamelsaus heeft. Dat is ook totaal niet nodig, vind ik. Dus die zit er simpelweg dan ook niet bij. Neem de pan van zojuist, verhit deze en dan weer wat olijfolie erin. Pel de ui, en snij deze in halve maantjes. En dan aanfruiten maar (halfhoog vuur). Daarna gaat de gesneden knoflook erbij. Goed aanfruiten en vervolgens gaan de oregano, tijm, chilivlokken en gerookt paprikapoeder erbij. Was de rode paprika, snij deze in fijne en kleine blokjes en voeg deze ook toe. Goed aanbakken! Dan gaat de tomatenpuree erbij die je een paar minuten laat meefruiten. En dan het blik gepelde tomaten(blokjes). Goed aanbakken en laten inkoken. Witte wijnazijn erbij en afkruiden met peper en zout.
  3. Ok. Was de courgette en snij deze in schijfjes. Nu heb je alles klaar. Of nee wacht, neem de kappertjes en hak deze grof. Deze gaan door de tomatensaus.
  4. Nu kun je gaan opbouwen. Neem een mooie ovenschaal. Onderin allereerst een klein beetje tomatensaus. Daarna een laagje aubergine en courgettes. Dan weer wat saus. Dan rasp je de kaas er overheen. Leg er wat basilicumblaadjes in en herhaal dit feest totdat alles op is. Afwerken met flink wat kaas en basilicum bovenop!
  5. Afbakken in de oven op 220 graden voor ongeveer 20-25 minuten. Beetje laten afkoelen en smullen maar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *