Romige polenta met in balsamico gegrilde groenten en gorgonzola

Tsja. Wat ik vandaag weer eens eten. Ik had nog groene asperges liggen en een halve courgette. Een pasta misschien? Nee, geen zin in. Brood met gegrilde groenten? Lekker, maar ik wil avondeten. Ok, dan de oven in met die dingen. Goed idee. Met balsamicoazijn, waardoor de groentes een super lekkere smaak krijgen. Zo gezegd, zo gedaan. En dit heeft heel goed uitgepakt! En het is ook nog eens razend snel klaar.

Je neemt wat lekkere groentes die je hebt. Ik heb groene asperges, courgette, rode ui en tomaten gebruikt. Die snij je en doe je in een grote ovenschaal. Kruiden met oregano, peper en zout en overgieten met (voor je gevoel te veel) balsamicoazijn. Dan de oven op 220 graden zetten en in 40 minuten grillen. Tussendoor schep je eens alles goed door. Als die groentes nog 5 minuten moeten, maak je de polenta. Zet een keteltje op, doe er 250ml groentebouillon in en een scheut melk. Breng aan de kook en doe de polenta (ik denk 100 gram) erbij. Doorroeren en je ziet al snel dat het een dikke pap wordt. Als die te dik is, voeg je gewoon wat water toe. Flink afkruiden met peper en zout en op smaak brengen met geraspte parmezaanse kaas en wat stukje gorgonzola. Dan…. eten. Als eerste de polenta op het bord en daar bovenop de gegrilde groentes. Afmaken met stukjes gorgonzola en flink wat balsamicostroop. Lekkerrrr.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *