Gevulde aubergine met feta

Easy en weer eens wat anders. Met smaak aan de aubergine deze keer. Wat heb je nodig? Een aubergine, een teentje knoflook, een kleine ui, tijm, peper en zout, feta, wat kookroom en Parmezaanse kaas. Simpel. Snipper het teentje knoflook en de ui en bak dit op laag vuur aan in een pan. Halveer de aubergine en schep er met een lepel het vruchtvlees uit en hak dit klein. Besprenkel de auberginehelften met olijfolie en grill deze ca. een kwartiertje in een oven op 200 graden. Voeg ondertussen de gehakte aubergine toe aan de ui en knoflook en bak dit goed aan met wat tijm erbij. Je kunt het naar smaak afkruiden, bijvoorbeeld Oosters met wat komijn, kurkuma en kaneel. Of met wat paprikapoeder. Kijk wat je lekker vindt. Brokkel vervolgens een stuk feta in een kommetje en voeg hier vervolgens het auberginemengsel aan toe. Maak het aan met een scheutje kookroom tot het een smeuïge massa is. Neem vervolgens de aubergines uit de oven, vul ze met hem mengsel en maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas. Vervolgens doe je de gevulde aubergines nog ca. 10 minuten in een oven op 200 graden en daarna lekker eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *