Overschoteltje met broccoli, aardappelpuree, feta en pijnboompitten

Het was een zondag. Een lekkere, warme zondag zo helemaal aan de voorkant van mijn vakantie. In de middag had ik al een lekkere cava op en een beetje honger gekregen. Ik had nog broccoli in de koelkast liggen en daarvan heb ik dit simpele, maar lekkere overschoteltje gemaakt. Het is niet veel werk. En de feta en pijnboompitten erbij zorgen voor een lekkere smaakcombinatie! Dus zeker eens proberen zou ik zeggen. En ook goed te eten als het buiten warm is. ‘Wat goed is voor de kou, is ook goed voor de warmte’, zei mijn opa altijd.

Ingrediënten: een broccoli, een dikke ui of sjalot, twee teentjes knoflook, aardappelen (een stuk of 6-7), een plak fetakaas, een goede hand pijnboompitten. Wat melk om de puree mee aan te maken, nootmuskaat, korianderzaad, peper en zout.

Maken! Als eerste maak je de aardappelpuree. Dat kan toch iedereen? Schil de aardappelen, snij ze klein en kook ze gaar in water met zout. Daarna afgieten, op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en een scheut melk erbij. Roer tot je een mooie puree hebt. Klaar. Dan de broccoli. Maak deze schoon en haal de roosjes er vanaf. Wist je dat de steel van de broccoli echt super lekker is? Die eet ik stiekem altijd rauw. Echt heerlijk. Blancheer de broccoli kort in 3 minuten in kokend water met zout. Giet daarna af. Zet nu een pan op het vuur, beetje boter erbij. Snipper het uitje en de knoflook en fruit die een paar minuten aan (‘glazig’). Daarna doe je de broccoli erbij en deze smoor je nog een vijf minuten mee, samen met nootmuskaat en korianderzaad. Ik denk een theelepeltje van beide. Afkruiden met wat peper en zout. En dan ben je al bijna klaar. Neem een mooie overschaal en doe de broccoli erin. Daar overheen de aardappelpuree. Brokkel nu de feta eroverheen en top af met pijnboompitten. Die kun je vooraf trouwens ook al even roosteren in een droge koekenpan – wat je wil. Dan gaat dit alles een half uurtje de oven in op 200 graden! Effe laten afkoelen en smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *