Exotische tagliatelle met garnalen en kokosmelk

De makkelijke maaltijd. Door de week. Een nieuw recept, beetje van alles bij elkaar gedaan wat lekker bij elkaar smaakt. En het resultaat was top. Ik heb de kom uitgelikt waar het in zat – niet doorvertellen.

Ingrediënten: tagliatelle, garnalen, een uitje, 1tl kurkuma, 1,5tl kerrie, een klein beetje boemboe (rode peper), pakje kokosmelk, 4 tomaatjes, twee bosuitjes, een limoen, peper en zout en wat pinda’s.

Maken. breng water aan de kook voor de tagliatelle en snipper intussen het uitje fijn. Fruit het uitje aan in een pan op middenhoog vuur. Kook de tagliatella af en snij vervolgens in vieren, haal het ‘nat’ eruit en snij fijn. Voeg nu de kurkuma en kerrie toe aan de uitjes en laat dit even goed aanbakken. Dan de tomaatjes erbij, ook even aanbakken en daarna de boemboe. Nu kun je de kokosmelk erbij doen en die laat je even goed doorkoken – je wil geen waterdunne saus hebben (tenminste, ik niet). Grill vervolgens de pinda’s even in een droge koekenpan en zet weg. Voeg de garnalen toe aan de saus voor ongeveer 2 minuten. De garnalen hebben niet veel nodig. Tagliatella afgieten, bij de saus doen en afmaken met het sap van een limoen. Snipper tenslotte nog wat bosuitjes over het gerecht. Lekka lekka.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *