Malse runderriblappen met mosterd

Echt super lekker dit. Mam maakte dit vroeger altijd en iedereen thuis vond dit lekker. Traditioneel met verse boontjes en gebakken aardappelen. Dus dat heb ik ook gemaakt. Het stoofvlees moet zo’n drie uur sudderen, al heb je er weinig omkijken naar. Ik heb het gemaakt tijdens een werkdag. Is alleen een kwestie van soms wat water toevoegen en zo nu en dan het vlees omdraaien in de pan.

Ingrediënten en maken (voor 2 á 3 personen). Je hebt nodig: een groot stuk riblap (ik had 600 gram), peper, zout, mosterd, 1 el witte wijn azijn, 3 laurierbladen, 3 kruidnagels, wat water. Kruidt de riblap(pen) eerst goed met peper en zout en besmeer dik met mosterd. Zet een goede braadketel op het ‘vuur’ (ik heb inductie), doe er 100 gram boter in en bak het vlees rondom bruin. Het maakt niet uit als de mosterd een beetje ‘plakt’  aan de bodem van de pan. Haal de lappen uit de ketel, snij een dikke ui in halve maantjes en fruit die aan. Samen met de laurierbladen waar je drie kruidnagels in drukt. Dan het vlees erin, de azijn en een scheutje water. En dat laat je dan 2,5 tot 3 uur pruttelen. Ondertussen wel even kijken, water toevoegen als het wat droog wordt en zo nu en dan omdraaien. Ik heb de saus uiteindelijk wat gebonden met wat maizena – vind ik lekker(der) dan een dunne saus. Echt super lekker met – zoals gezegd – gebakken aardappelen en boontjes. Maar ook heel lekker met een stamppot.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *