Couscous met komijn, kaneel, kurkuma en munt

Echt een heel lekkere couscous die ik best wel vaak maak. En ook wel mee varieer. De couscous op de foto is niet mijn ‘best one’, maar zo’n variatie.

‘Hou je es effe couscous’ bereiding: doe een goede laag couscous in een kom en mengt daarin een eetlepel komijn, eetlepel kurkuma en eetlepel kaneel. Leg er een takje verse munt op en dan onderzetten in kokend water. Nu zet je een bord op de kom, zodat de couscous kan wellen. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Nu ga het snijdwerk doen! Snipper een rood uitje heel erg fijn en doe hetzelfde met een paar zongedroogde tomaten. Neem een flink stuk feta en brokkel die ook helemaal. Neem flink wat verse munt en snij die ook heel fijn. Na een paar minuten is de couscous geweld. Verwijder het takje munt en maak de couscous los met een vork. Voeg de ui, tomaatjes, munt en feta toe en maak aan met een flinke scheut olijfolie uit het potje met zongedroogde tomaten. Proef en kruidt eventueel af met wat peper en zout! Een echt lekkere couscous.

‘En als je van variëren houdt..”: doe dan eens effe wat anders. Laat de zongedroogde tomaten en de olijfolie van de tomaten weg. Meng in plaats hiervan verse tomaatjes (zonder binnenkant) in blokjes erdoor. En maak de couscous af met mooie parels granaatappel en het sap van de granaatappel. Op smaak brengen met wat olijfolie en limoen- of citroensap. Heerlijk!

Lekker om bij deze couscous te eten zijn trouwens wat goed gekruide gehaktspiezen. Je kruidt ze flink af met komijn, kurkuma en kaneel en bakt ze in een grillpan. Een frisse, simpele salade van ijsbergsla smaakt goed bij dit gerecht die je aanmaakt met een eenvoudige dressing.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *