Spaghetti met ‘meatballs’ en pikante tomatensaus

Gisteren op tv een recept gezien van spaghetti met meatballs. Die gasten zijn echt lachen. Vandaag heb ik ook maar eens spaghette met ‘meatballs’ gemaakt. Maar dan niet op basis van hun recept, maar gewoon mijn eigen recept. Voor de ballen heb ik trouwens kipgehakt gebruikt. Ook eens lekker! Je neemt een halve kilo gehakt, kruidt dit met peper, zout, chili en echt veel oregano. Rol daarna grote ballen en bak dit aan in olie in een koekenpan. Hal de ballen eruit als ze mooi bruin zijn. Snipper een heel dikke ui en twee teentjes knoflook. Fruit die in een paar minuten aan in diezelfde pan in wat olijfolie en voeg chilivlokken toe. Ondertussen kook je de spaghetti af. Voeg twee lepeltjes tomatenpuree toe en bak dit even mee. Daarna een blik gepelde tomaten of een fles tomatenpassaat. Goed inkoken en afkruiden met chili, peper en zout. Plus wat verse tijm. Leg de ballen er trouwens weer in, want dan kunnen die nog lekker garen. Spaghetti afgieten, beetje kookvocht opvangen, spaghetti door de saus en ballen doen en dan een klein beetje kookvocht toevoegen! Proef! Het moet lekker pittig zijn. Op het bord ermee en afmaken met veel (heel veel) geraspte Parmezaanse kaas. Mijn spaghetti was trouwens echt goed pittig… heerlijk. Buon appetito!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *