Zoete aardappel mer gegrilde asperges, tomatensaus en heek


Een gerecht dat er niet alleen lekker uit ziet, maar ook lekker smaakt én ook nog eens snel klaar is. Dit maal met simpele ingredienten. En met een flaky witvisje. Voor de saus heb je een handjevol tomaatjes nodig, een sjalot, drie teentjes knoflook, een scheut olijfolie en een theelepel gerookt paprikapoeder. En verder twee verse heekfilets (of een andere vis die je lekker vindt), een grote zoete aardappel en groene asperges.

Maken doe je als volgt. Als eerste de saus. Doe alle ingrediënten in een schaaltje, verwarm de oven op 190 graden en zet erin. Boen intussen de aardappel, snij doormidden en snij er dan inkepingen in. Bestrooi met grof zeezout, peper en besprenkel met olijfolie. Zet de aardappel bij de tomaten in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. Als de oven nog ongeveer 15 minuten nodig heeft, verwarm je de grillpan en grill je de rauwe asperges. Lekker! Haal ze eruit als ze mooie grillstrepen hebben en dan gaat de vis in de pan. Besmeer die met een mengsel van geperste knoflook en zonnebloemolie. Dan ben je bijna klaar. Haal de aardappel en de tomaten uit de oven en pureer de tomaten met alles in het schaaltje in de blender. Hup – maak het bord op en smikkelen maar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *