Tagliatelle met gehaktballen en een tomaten-paprikasaus

Jow jow jow. Pasta meatballs. Altijd lekker. Ook vandaag. Met gehaktballen van half-om-half gehakt – lang niet gehad. En deze saus was bijzonder lekker. Ik maak regelmatig pasta, maar nu heb ik de basissaus gemaakt van geroosterde groentes die ik vervolgens tot een saus heb gepureerd. Een aanrader, want deze pasta heeft een lekkere smaak!

Ingrediënten – 2 personen:

  • 250 gram gehakt (of meer als je wil) met wat peper, zout en 2el venkelzaad (gemalen)
  • Voor de saus: een paprika, twee teentjes knoflook, een dikke rode ui, een stuk of 8 á 10 kleine tomaatjes, olijfolie, venkelzaad, tijm (gedroogd), rood pepertje, 1tl tomatenpuree en 4el tomatenpassaat.
  • Parmezaanse kaas.
  • Tagliatella – een roosje of 5 á 6.

Maken!

  1. Als eerste maak je de gehaktballen door het gehakt te mengen met het venkelzaad, peper en zout. Goed mengen en dan ballen rollen. Je kunt kleine of grote ballen maken. Bij pasta meatballs maak ik vaak grote ballen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een grote schaal. Snij de paprika, knoflook, ui, pepertje in grove stukken en doe in de schaal. Olijfolie erbij plus afkruiden met peper, zout, venkelzaad en tijm. Goed doorroeren en daarna een half uur de oven in.
  3. Intussen bak je de gehaktballen al aan in een grote koekenpan. Als ze bruin zijn, zet je het vuur uit. Laat maar even staan.
  4. Als het half uur voorbij is, doe je alles uit de ovenschaal in de blender en mengt dit tot je een mooie saus hebt. Doe deze saus bij de gehaktballen en draai het vuur weer open! Voeg er na een paar minuten een kneep tomatenpuree bij en bak even mee. Daarna de tomatenpassaat en je saus is klaar!
  5. Breng een flinke ketel water aan de kook en kook de tagliatelle af. Afgieten en vang wel een beetje kookvocht op! Ik maak daar altijd de saus nog mee aan, als die iets te dik is geworden. Voeg de tagliatelle bij de saus en roer goed om.
  6. Op het bord ermee en afmaken met flink wat parmezaanse kaas! Finito.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *