Risotto met kerrie, gegrilde asperges, coquilles en bospaddestoelen

Een weekend alleen maar gesnoeid, gegraven en gesjouwd. Dus… vanavond een heel smeuïge risotto gemaakt – gewoon omdat het kan. De truc voor een heel lichte risotto is om er een flinke lepel halfopgeklopte slagroom doorheen te spartelen. Geen grap. Dus zie hier. Pura vida.

Ingrediënten – voor 2 personen:

 • Risotto: 100 gram Arborio risotto, een flink glas witte wijn, een witte ui, teentje knoflook, een halve liter groentebouillon. Oh en parmezaanse kaas natuurlijk.
 • Lekkere coquilles, zoveel als je wil.
 • Groene en witte asperges
 • Bospaddestoelen
 • Een half pakje slagroom

Nou, en dan aan de slag maar!

 1. Als eerste de risotto. Die moet namelijk even op staan. Maak allereerst de bouillon (vers of van een tablet) en zet die aan de kant.
 2. Snipper een ui heel fijn en doe hetzelfde met de knoflook. Zet een pan op het vuur, beetje olie erin en dan aanfruiten die twee. Als de ui glazig is, voeg je de risottorijst en bakt goed mee. Daarna gaat de witte wijn erbij die je laat inkoken. En dan… pollepels met bouillon toevoegen tot die net onder staat, in laten koken, en dan overnieuw.
 3. Schil als je de bouillon aan het maken bent de witte asperges. En was de groene asperges. Snij de onderkantjes er vanaf, verhit een grillpan en leg ze erop. Geen olie of wat dan ook nodig. Om de paar minuten keren en afdekken met aluminiumfolie. Dan garen ze wat sneller.
 4. Boen de paddestoelen schoon. Bak ze in wat boter in een pan. En zet even opzij.
 5. Klop nu een half pakje slagroom lekker lobbig. Je hoeft niks toe te voegen, gewoon platte slagroom.
 6. En dan de coquilles. Dep ze goed droog met keukenpapier en kruidt goed met peper en zout. Je gaat ze bakken als de risotto gaar is, de asperges gegrild zijn en de paddestoelen bruin zijn. Verhit een koekenpan, beetje boter erin en dan de coquilles bakken. Ik denk anderhalve minuut per kant. Zet ze heel even apart.
 7. Dan… rasp een flinke hand parmezaanse kaas en voeg die bij de risotto. En dan voeg je ook een flinke lepel van de lobbige slagroom toe. Goed roeren, beetje afkruiden met peper (zout is niet nodig) en klaar.
 8. En dan kun je opmaken! Eerst de risotto, daar bovenop de asperges en daar tussenin de paddestoelen en coquilles. Afmaken met een flinke dot slagroom. Ik heb er nog wat pijnboompitjes bij geroosterd voor de crunch.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *