Toast met gegrilde perzik, burrata, rucola en balsamico

Snelle lunch? Snelle lunch! En een lekkere lunch. Ik had nog wat verse perziken liggen en ze lagen al een week in mijn fruitschaal. Niet. Goed. Dus nu maar eens wat lekkers van gemaakt. Ik rooster wel vaker abrikozen en ook perziken en ze zijn erg lekker te combineren met bijvoorbeeld kip of mozzarella. Of vegetarisch bij een Arabisch gerecht. Voor dit recept hebt je niet veel nodig: een snee brood, een perzik, stuk burrata (of mozzarella), rucola en balsamicocreme. Allereerst was je de perzik en daarna halveer je hem. Dan snij je de pit eruit, door bijvoorbeeld die helft waar de pit nog in zit weer te halveren. Die andere helft halveer je ook. Snap je het nog? Ik niet. Je hebt nu vier stukken. Verhit de koekenpan, beetje boter erbij en dan grillen op het vruchtvlees. Speel er maar een beetje mee in de tijd – flipperen per ‘vruchtvlees-kant’. Jeetje, ik vraag me af of dit simpele receptje nog te volgen is. Dan grill je het brood – in de grillpan of oven. Maak wat rucola aan met een heel fijngesneden rood uitje (in halve manen) en een simpele dressing van olijfolie, witte wijnazijn en peper en zout. Neem de burrata en laat uitlekken. Ok: stapelen maar! Eerst het brood, dan de rucola, dan de perzik, dan in stukken gescheurde burrata en daar overheen lekkere balscamicoazijn of balsamicoazijn. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *