Kipsaté met satésaus

Ja, wie vindt dit nu niet lekker? Nou, ik zeker. Kipsaté met zelfgemaakte satésaus. Je kunt voor de kip filet gebruiken of kippendijen. Die laatste zijn echt veel malser, maar deze kipfilet was ook lekker mals! Je neemt per persoon één filet en die snij je in stukken. Dan maak je een marinade van een 1tl komijnzaad, 1tl korianderzaad en 3el ketjap manis. Goed laten intrekken in de koelkast – een dag kan zeker. Dan rijg je dat op een mooie prikker. Verwarmt de oven voor op 180 graden en dan bak je de prikker in 14 minuten. Dan is die nog lekker mals vanbinnen, maar wel gaar uiteraard! De satésaus is ook in een handomdraai gemaakt. Je neemt een pannetje, doet er een scheut ketjap manis is, een theelepel sambal, 1tl komijn en 1tl korianderpoeder. Dan een klein pakje kokosmelk en dat breng je tegen de kook aan. Daarna twee flinke lepels pindakaas, goed roeren en verwarmen en hoppa, klaar. Je kunt in plaats van kokosmelk ook gewone melk gebruiken of water. Lekker met friet, een simpele salade van verse kropsla en wat atjar tjampoer. Makkelijke maaltijd en altijd lekker.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *