Parelcouscous met muntpesto, doperwten en verse zalm

Een echt heerlijk gerecht dat in een kwartiertje klaar is. Althans, zo lang doe ik erover. Wat heb je nodig? Parelcouscous (zoveel als je wil), evenveel doperwten (diepvries) en een verse zalmfilet. Voor de muntpesto heb je munt nodig, een half teentje knoflook, een klein stukje feta (50 gram ofzo) en olijfolie. En dan nog wat cashewnoten. Hoe je het maakt is als volgt. Zet een pan op met water en kook de parelcouscous gaar in ongeveer 10 minuten. Intussen maak je de pesto. Snij een half teentje knoflook fijn en vijzel dit tot een puree. Doe er een handje vol munt bij en vijzel dit ook. Daarna een stukje feta en olijfolie tot je een lekkere dressing hebt. Afkruiden met wat peper. Kook in 5 minuten de doperwten beetgaar en grill ook een paar cashewnoten in een droge koekenpan. Hak die fijn en bak daarna de zalm lekker glazig. De couscous aanmaken met de noten en de muntpesto en klaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *