Ceviche van zalm, passievrucht en mango

Ingrediënten:

  • 300 gr verse zalmfilet (sashimi kwaliteit)
  • 2 limoenen
  • 1 sinaasappel
  • 1 rijpe kleine mango (of 1/2 van een grote mango)
  • 1 stukje verse gember van 2 cm
  • 1/2 rode peper
  • 4 passievruchten
  • Een handje verse koriander
  • Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze en de limoenen uit. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 2 centimeter en marineer deze in de koelkast in het citrus mengsel. Schep nu de inhoud van de passievruchten eruit. Snijd de mango in blokjes. En verwijder de zaadjes van de rode peper. Hak deze daarna zo fijn mogelijk. Doe dit ook bij de gember. Snijd de koriander ook fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Haal nu de Ceviche uit de koelkast, en schep deze uit de marinade. Voeg samen met de koriander, mango, passievrucht en peper en zout naar smaak. Voeg hierna nog een klein scheutje van de citrus marinade toe, ook naar eigen smaak. Verdeel de ceviche over een paar mooie bordjes en garneer met wat verse koriander en een schijfje sinaasappel.

Dit vind je misschien ook leuk...