Knolselderijsalade

Iedereen heeft toch al eens zo’n bakje knolselderijsalade gekocht in de supermarkt, toch? Nou, ik wel. En dat vind ik erg lekker. Maar nu heb ik het eens zelf gemaakt en ook dat is lekker! Plus je weet wat er in gaat. Heel veel knolselderij namelijk! Echt een heel eenvoudig en snel recept. En je kunt het met veel dingen combineren. Lekker op brood, maar bijvoorbeeld ook samen met citroenkip en gegrilde abrikozen. Of wat te denken van een clubsandwich met kip en oude kaas? Heerlijk.

Ingrediënten – voor een kommetje knolselderij. Je kunt de hoeveelheden aanpassen overigens. Een halve knolselderij, een handjevol rozijnen, een handje verse peterselie. En voor de dressing twee eetlepels mayonaise, 4 theelepels appelazijn (of witte wijnazijn), 4 theelepels olijfolie, peper en zout.

Bereiding. Neem een kommetje en doe daarin de rozijnen met wat warm water om ze te laten wellen. Schil de knolselderij en snij de helft in dunne plakken en die vervolgens julienne – ofwel in heel fijne reepjes. Je kunt ook de hele knolselderij gebruiken, maar neem dan alle ingrediënten hierboven dubbel. Breng een pan water aan de kook en blancheer de knolselderij 3 minuten. Giet af en spoel onder de koude kraan. Het is belangrijk het gaarproces te stoppen. En laat goed uitlekken. Neem een kom en doe daarin de mayonaise, olijfolie, appelazijn, peper en zout samen en meng door. Voeg de knolselderij toe en daarna de rozijnen (zonder water) die je nog even hebt fijngehakt. Hak ook de peterselie fijn en voeg toe. Goed doorroeren en klaar is kees.

Variatie: rooster wat walnoten, snij die fijn en meng ze ook onder de salade. Of doe bij de dressing ook nog een theelepeltje mieriekswortelpasta. Ook dat is lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *