Citroenkip met knolselderijsalade en gegrilde abrikozen

Jow Jow Jow. Dit is een aanrader. Je hebt niet veel nodig. Maar de smaken combineren super goed. Dus zeker eens maken! Twijfel je? Maken! Twijfel je niet? Ook maken!

Ingrediënten:

  • Voor de knolselderijsalade: zie hier het recept inclusief ingrediënten
  • Voor de citroenkip: een paar kippendijen (zonder bot) en voor de dressing 50 ml olijfolie, het sap van een citroen, 1,5tl Italiaanse kruiden, 1tl paprikapoeder, 1tl gemberpoeder, peper en zout.
  • Lekkere verse abrikozen en wat brood. En eventueel tuinkers.

Maken!

  1. De knolselderijsalade is gemakkelijk en kun je vooraf maken. Bekijk het recept via de link hierboven.
  2. Dan de kip. Je kunt de kip al bakken na een uurtje marineren, maar een nacht marineren zorgt voor nog meer smaak. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en dompen de kip onder. Zet afgedekt in de koelkast en laat de smaken goed doortrekken.
  3. En als de kip is gemarineerd en de salade klaar is kun je echt aan de slag. Neem een koekenpan, was de abrikozen, halveer ze, snij uit de ene helft de pit en bak ze aan in de pan in wat boter of olijfolie. Zo nu en dan omdraaien tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.
  4. Bak in een andere koekenpan de kip. Afhankelijk van de dikte even kijken hoe lang. Ik had kippendijen, maar zonder been, dus die waren aardig plat. Ik heb ze denk ik in totaal een 6-7 minuten om en om gebakken.
  5. Als de kip bakt, verwarm dan de oven op 220 graden. Snij plakken brood, besprenkel ze met olijfolie en grill ze in een paar minuten tot ze krokant zijn.
  6. Dan is alles al klaar. Op het bord ermee en lekker eten! Het is lekker eerst wat salade op het bord te doen, dan het brood erin te drukken, nog wat salade erover, en dan de kip met her en der de gegrilde abrikozen. Afmaken met tuinkers en wat lekkere olijfolie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *