Snelle pita met een zelfgemaakte zalmburger, ingelegde peper en ui en een cocktailsaus

Gisteren heb ik bijna de hele dag in de tuin gewerkt. Ofja gewerkt, gesnoeid, gezaagd, gesleept en zo’n dingen. Het werd tijd om die Red Robin bonen eens te snoeien. Ze zijn namelijk veel te groot geworden. Na afloop viel me op dat ik ze helemaal met de grond gelijk heb gemaakt. Moet kunnen. In de ‘middagpauze’ – die ietwat laat viel – heb ik een snelle hap gemaakt. Ik had nog een moot verse zalm in de koelkast staan.

Ingrediënten – voor eentje:

  • Zalmburger: een half sjalotje, een moot verse zalm, zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Cocktailsaus: een lepel mayonaise, een kneepje ketchup, beetje worcestersaus, een augurk en een klein lepeltje kappetjes. Eventueel kun je er nog een scheutje whiskey doorheen doen.
  • Een pitabrood, klein rood uitje, een rood pepertje, een zoet tomaatje en wat tuinkers. Je kunt ook sla gebruiken.

Maken!

  1. Eerst de zalmburger. Neem de moot zalm, snij de huid eraf als die eraan zit en vervolgens maakt je er een tartaar van. Een wat? Gewoon: je hakt die moot zalm helemaal fijn. Zo fijn als je kan. Dan snipper je er een sjalotje doorheen en doe je de kruiden erdoor. Alles goed hakken en daarna kneed je een mooie burger.
  2. Snij de rode ui in dunne halve maantjes, en snij het rode pepertje ook fijn. Doe dit in een schaaltje, doe er wat grof zeezout op en dan een flinke scheut witte wijnazijn. Laat even marineren.
  3. Dan de saus. Dat is vanalles uit een potje bij elkaar. Niks mis mee zo nu en dan. Meng de lepel mayonaise met de ketchup. Snij een augurk heel fijn en doe hetzelfde met de kappetjes. Meng die er ook doorheen samen met wat druppeltjes worcestersaus en wat citroensap. Goed roeren!
  4. Pak een pitabroodje en bak dit af in de oven. Snij intussen een tomaatje in dunne plakjes.
  5. Dan neem je een koekenpan met wat olijfolie erin en dan bak je de burger er in. Een paar minuten tot die lekkere crispy is aan de buitenkant.
  6. En dan vullen! Snij de pita open en dan als eerst een lik saus. Dan de tomaat en burger erop, weer saus, de gemarineerde ui en rode peper, en dan wat tuinkers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *