Turks brood met gekruid kippengehakt en tzatziki

Deze week heb ik echt heel veel gewandeld. Zo ook vandaag na het werk. Het schemert al aardig, maar toch nog even eropuit. Ik wil een paadje vinden waar ik pas met m’n zus ben gelopen. Het ligt achter de Paters. Je weet wel. Het blijkt alleen een groot rondje te zijn van ongeveer 10 kilometer. Door het struikgewas en zompig veld met m’n Nikes. Niet handig, maar lekker gewandeld en alweer wat kleine reeën gezien. Eenmaal thuis is het al best laat. Ik heb nog wat kippengehakt liggen van gisteren – ik denk een gram of 150 of 200. En een Turks afbakbrood van de supermarkt. Hoppa – makkelijke maaltijd vandaag! Het brood is wat groot uitgevallen dus ik denk dat ik deze avond twee broodjes heb gegeten zoals je ze normaal bij de kebabtent koopt. Moet kunnen, haha.

Wat heb je nodig? Een half Turks brood, 200 gram kippengehakt, wat verse sla (ik heb little gem liggen), een paar rijpe tomaatjes, een rode uit, een theelepel kaneel en komijn, en een half bakje creme fraiche, lepeltje mayonaise, verse munt en een stuk komkommer voor de tzatziki. Ik maak die altijd zonder yoghurt, omdat ik dat niet goed kan verdragen.

Maken! Simpel allemaal. Rasp allereerst de komkommer, doe er flink wat zout op en laat uitlekken in en vergiet. Intussen snij je de ui die je aanfruit in de koekenpan. Na een paar minuten gaat het gehakt erbij dat je goed fijn prakt in de pan. Komijn en kaneel erbij en goed aanbakken! Dan verwarm je de oven, neemt het Turks brood en bakt het af. Ik denk in zo’n tien minuten ongeveer. Neem nu een bakje, knijp de komkommer uit in je handen en doe die in het kommetje. Voeg de creme fraiche en mayonaise (ik gebruik vegan mayo) erbij. Je kunt ook nog een teentje knoflook raspen en erbij doen. Dat heb ik vanavond niet gedaan. Snij een handje munt fijn en voeg dat ook toe, samen met wat peper en zout! Klaar die saus. Was de little gem en snij hem fijn. Was ook de tomaatjes, snij ze in vieren en haal de binnenkant eruit. Alles is nu klaar! Vul het brood met alles wat je hebt, ga lekker voor de televisie zitten en ram dit lekkere broodje naar binnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *