Snelle quiche met heel veel groenten (zonder ei)

Joepie. Het was donderdagavond en ik had geen zin om te koken. Maar wel om iets lekkers te eten. Dus zo gezegd – zo gedaan. Ik heb een aardig snelle quiche gemaakt met van allerhande groenten die ik nog had liggen: witte asperges, oranje paprika en wat tomaatjes. En ik heb er diepvrieserwtjes doorheen gedaan. een moot verse zalm en dat alles bij elkaar gebracht door een saus van crème fraiche en geitenkaas. Met veel kaas on top natuurlijk.

Ingrediënten (voor een kleine quiche van ongeveer 18 cm diameter ofzo): een rol bladerdeeg (of vijf plakjes uit de diepvries), een moot zalm, een rolletje geitenkaas, Parmezaanse kaas, half potje crème fraiche en alle groenten die je lekker vindt. Ik heb dus witte asperges (ik schat in een stuk of 6) gebruikt, een halve oranje paprika, een rode ui, teentje knoflook, een paar rijpe tomaatjes en hand diepvrieserwten. Afgekruid met tijm. Je kunt ook in plaats van de paprika en tomaten wat prei nemen. Ik denk dat dat qua combinatie nog beter past – al was deze quiche heel lekker.

Maken. Allereerst de bodem. Verwarm de oven op 220 graden. Neem een mooie schaal, leg er bakpapier in en vervolgens rol je de bladerdeeg erover uit. Goed vormen en dan afdekken met bakpapier. Ik bak quiches als deze altijd eerst 10 minuten blind af. Dus vullen met afbakdingen – ik gebruik altijd baklinzen die ik in de la heb liggen. In de 10 minuten dat de quiche in de oven staat kun je de vulling maken. Allereerst maak je de asperges schoon, snijdt die in stukjes en kookt ze kort af in 3 minuten. Snipper vervolgens een uitje en de knoflook en smoor die aan in een pan op medium vuur. Asperges erbij, net als de in stukken gehakte paprika. Snij de tomaten in parten en voeg die ook toe samen met wat (gedroogde) tijm. Neem een kommetje en meng hierin de crème fraiche met de geitenkaas en kruidt af met flink wat peper. Meng dit vervolgens door de ui-paprika-asperge en roer goed door. Daarna gaan de erwtjes erbij, net als de zalm die je in kleine stukjes heb gesneden (rauw). Bijna klaar! Haal de quichevorm uit de oven, rasp wat Parmezaanse kaas op de bodem en bedek met een fijn laagje paneelmeel. Dit is om ervoor te zorgen dat je een lekker krokante bodem hebt. Dan gaat de vulling erin. En dan: afmaken met heel veel Parmezaanse kaas! Hoppa, nog 25 minuten de oven in op 220 graden en je hebt een lekker maaltje!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *