Kip met pittige mangochutney, tomaatjes en geitenkaas

Ja, je leest het goed! En misschien niet iets waar je 1-2-3 opkomt, maar deze combi is heel-erg-lekker. Na het bliksembezoek van de Nepalgasten afgelopen vrijdag had ik nog een goed rijpe mango liggen. En nog een kipfilet. Daar kun je wel iets met maken dacht ik zo. Dus gedaan, beetje wat recepten gekeken op internet om wat inspiratie op te doen.

Ingrediënten. Voor de mangochutney heb je nodig: een rijpe mango, een half rood pepertje, chilivlokken, korianderpoeder, een klein rood uitje, verse tijm, een kneepje chilisaus (zoet), peper, zout en een vleugje limoensap. En dan nog een fijne kip, een stuk of vier kleine tomaatjes, vijf of zes stukje zachte geitenkaas, korianderpoeder en verse koriander.

Maken is makkelijk…

  1. Allereerst de chutney. Dan is die ook alvast klaar. Snipper het rode uitje heel fijn en fruit dit zachtjes aan. Snipper de halve rode peper ook (met zaadjes) en voeg toe samen met een eetlepel chilivlokken. Bak goed aan en schil intussen de mango en snij deze in fijne blokjes. Bewaar wat mooie blokken en leg die apart. Voeg de mango toe en laat goed warm worden. Je krijgt nu een saus. Voeg wat verse tijm toe, een kneepje zoete chilisaus toe en roer goed door. Afkruiden met korianderpoeder, peper en zout. De chutney is klaar als deze mooi dik is. Zet apart.
  2. Dep de kip daarna droog, snij deze in medaillons en kruidt echt goed met korianderpoeder, peper en zout. Bak mooi bruin aan in de pan en zet even aan de kant.
  3. Schep nu een deel van de chutney in een mooie ovenschaal en leg hier de kip bovenop. Snij verse tomaatjes in de helft of partjes en leg deze tussen de kip. Doe hetzelfde met de stukjes mango (die je nog over hebt) en doe ook hetzelfde met de geitenkaas. Snij nog dunne ringetjes van de rode peper (die over is) en voeg toe. Afkruiden met verse tijm en dan voor 20 minuten de oven in op circa 190-200 graden.
  4. Laat de schotel een tien minuten afkoelen als hij uit de oven komt. Garneer met verse koriander en smullen maar. Lekker met wat verse boontjes of sugarsnaps.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *