Paddenstoelenlasagne

Naar een recept uit een boekje van een supermarkt. Makkelijk om te maken! En weer een vegetarisch recept.

Ingrediënten: circa 500 gram paddenstoelen (champignons mogen, bospaddenstoelen ook, wat je lekker vindt), wat olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, Italiaanse kruiden, een half glas witte wijn, boter – bloem – melk (circa een halve liter) voor de roux, lasagnebladen, 2 bollen mozzarella en parmezaanse kaas.

Bereiding:

  1. Snipper de ui fijn en smoor deze aan in een koekenpan. Hak vervolgens de paddenstoelen fijn en voeg die toe. Doe hetzelfde met de knoflook en laat dit lekker aanbakken in wat olie. Voeg ook de Italiaanse kruiden toe. Blus af met de witte wijn en laat deze wat inkoken.
  2. Maak vervolgens de roux. Boter (ik denk zo’n 100 gram) smelten, bloem toevoegen, goed aanbakken en een scheut melk erbij. Goed roeren tot je een dikke klont hebt en dan de overige melk toevoegen. Op deze manier krijg je een lekker, gladde bechamelsaus. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er ook wat geraspte parmezaanse kaas doorheen.
  3. Opmaken! Eerst de bechamelsaus, dan een laagje lasagne, de bospaddenstoelen, wat bechamel en wat plakjes mozzarella, lasagnebladen en zo verder totdat alles op is. Zorg dat je aan de bovenkant nog een goede lik bechamelsaus hebt en garneer het af met parmezaanse kaas.
  4. De oven in! Zo’n 30 minuten op 180 graden. Easy peasy!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *