Rustiek brood met houmous, tomaatjes en limoen

Easy on sunday. Echt een lekker lunchgerechtje voor de zondag. Of de zaterdag. Of misschien ook wel door de week. Makkelijk en lekkere combinatie van smaken. Je neemt een snee rustiek brood, bijvoorbeeld zelf af te snijden. Dan houmous (die ik meestal zelf maak, zie kader hieronder), wat verse tomaatjes. Dan lekker afkruiden met peper, grof zeezout en veel paprikapoeder. En dan nog limoensap er overheen. Erg lekker en smakelijk.

Zelfgemaakte houmous. Nodig: 225 gram kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit blik), 2 eetlepels tahin (sesampasta), 2 teentjes knoflook (gepeld), sap van één citroen, olijfolie, 1 theelepel komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout en optioneel: chilivlokken. Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom. Pers de citroen uit en voeg het sap hier aan toe. Voeg dan 4 eetlepels olijfolie en wat peper en zout toe. Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat. Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met wat olijfolie en een snuf paprikapoeder. Je kunt ook twee theelepels paprikapoeder en een theelepel chilivlokken toevoegen voor een pittige variant.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *