‘Rosbief tonnato’

Ja, je leest het goed. Normaal zou je hier toch echt vitello tonnato lezen. Maar nee, het klopt wat er staat. De vitello (kalfsfricandeau) is vervangen door rosbief. Eigenlijk gewoon omdat die niet meer te krijgen was, haha. Maar: de variant is overheerlijk! Dus zeker eens proberen. En weet je, hij is super snel gemaakt. Lekker als hapje en natuurlijk als voor- of tussengerecht.

Je hebt nodig – voor 4 personen: een stuk of 20 plakjes lekkere rosbief, een blikje tonijn op water, twee theelepeltjes kappertjes, een klein sjalotje, een paar zongedroogde tomaatjes, sap van een halve citroen, twee grote eetlepels mayonaise (ik gebruik altijd vegan mayonaise), wat lekkere sla (ik heb een paar little yams gebruikt – die zijn lekker knapperig), wat balsamicostroop, peper en zout.

Als eerste begin je bij het begin. Je maakt de tonnato. Giet het water uit het blikje tonijn en doe de tonijn in een goede kom. Snipper het sjalotje super-super fijn en voeg dit toe, samen met fijngehakte kappertjes, het sap van de citroen, een paar fijngehakte zongedroogde tomaten en de mayonaise. Pureer dit met een staafmixer totdat je een mooie puree/salade hebt. Afmaken met peper en zout. Oh ja, je kunt er ook nog wat olijfolie van de zongedroogde tomaten bij doen – erg lekker. Proeven! Op smaak? Goedzo! Niet op smaak? Meer kruiden! Dan de finishing touch. Leg twee plekjes rosbief naast elkaar en laat ze net wat overlappen. Snij de sla fijn en zet even opzij. Nu ga je vullen. Doe een goede eetlepel tonnato op de rosbief en daarover wat sla. Oprollen en dichtvouwen! Je kunt er bijvoorbeeld bonbons van maken. Leg ze op een mooie schaal naast elkaar en daarna mag er nog wat lekkere balsamicostroop overheen. Je kunt er nog wat zongedroogde tomaatjes en kappertje overheen sprenkelen. Finito! Finito rosbiefo tonnato!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *