Vegetarische rendang met Chinese kool en paddenstoelen, kokosrijst en gemarineerde komkommer

Dit zijn andere smaken zeg! Heerlijk. Volgens mij Indonesisch. Normaal is rendang gemaakt van vlees, maar ik heb de vegetarische versie gemaakt. Ik kook stiekem echt vaak vegetarisch en ook die gerechten zitten echt bomvol smaak. Dus snel eens maken! Echt, het bevalt je zeker.

Ingrediënten:

 • Voor de boemboe: een sjalotje, twee teentjes knoflook, stukje gember (1,5 cm), 2tl kurkuma, 1tl korianderzaad, 0,5tl komijnpoeder, 2el zonnebloemolie en een half rood pepertje.
 • Een Chinese kool, bakje champignons, stengel citroengrap en een limoen.
 • Voor de gemarineerde komkommer: een halve komkommer, half rood pepertje, lepeltje sesamzaadjes, paar lepels witte wijn azijn, lepeltje sojasaus.
 • Voor de rijst: een zakje rijst (dat je zo in het water legt) en een pakje kokosmelk.
 • Een tweede pakje kokosmelk (voor de rendang zelf).
 • Verse koriander.

En dan maken! Het lijkt moeilijk, maar is het echt niet.

 1. Als eerste de komkommer, die moet namelijk marineren. Schil slierten van de komkommer en doe die in een kom(kommer – flauw). Voeg de witte wijn azijn en sojasaus toe en roer. Grill de sesamzaadjes licht in een droge koekenpan en voeg die ook toe. Snij de rode peper fijn en voeg die ook toe. Goed husselen en laten marineren in de koelkast. Een half uur is al genoeg.
 2. Dan de rendang. Als eerste maak je de boemboe. Rooster de kruiden (kurkuma, komijn, koriander) in een droge pan. Haal eruit en pureer deze samen met de knoflookteentjes, sjalot, half rood pepertje en gember. Draai 2 minuten door zodat je echt een gladde puree hebt.
 3. Zet nu een pannetje op het vuur voor de rijst. Doe het pakje kokosmelk erin en voor de rest water. Kook de rijst gaar zoals het op de verpakking staat. En staat het er niet op, google dan even.
 4. Boemboe! Zet een grote pan op het vuur en bak daarin de boemboe!D e boemboe is na een paar minuten lekker aangebakken. Voeg nu het pakje kokosmelk toe (zonder pakje he), kneus de stengel citroengras en voeg die ook toe, net als afgesneden stukken schil van de limoen. Laat even goed pruttelen!
 5. Was intussen de Chinese kool, snij in vieren, verwijder het hart en snij in reepjes. Boen de champignons en snij ze in dunne plakjes. Zet een tweede koekenpan op het vuur en bak de champignons en kool knapperig.
 6. Haal nu het citroengras en de limoenschillen uit de saus en voeg de saus bij de kool en champignons. Goed doorroeren en afkruiden met peper, zout en wat limoensap!
 7. Giet de rijst af en maak deze los. Eventueel ook hier nog wat limoensap doorheen doen.
 8. En dan kun je eten! Rijst, rendang met groenten en dan de gemarineerde komkommer. Die staat nog in je koelkast, dus vergeet die niet he! Afmaken met wat gefrituurde uitjes, rode peper en verse koriander en je bent helemaal het mannetje of vrouwtje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *