Brood met perencompote, geitenkaas en balsamico

Echt een lekker lunchgerechtje! Het maken van de perencompote kost je een half uurtje, maar die kan gewoon ’tussendoor’ lekker pruttelen. En dan heb je in de middag eens een andere boterham dan normaal die boterham met kaas of pindakaas. Proberen!

De perencompote is gemakkelijk. Je neemt een stuk of 3 a 4 peren. Ik heb conference gebruikt, maar je kunt ook stoofpeertjes gebruiken. Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snij ze fijn. Zet een pannetje op het vuur, beetje boter erin en dan hupsakee de peer erbij. Smoor goed aan en voeg een theelepel kaneel toe. Voeg ook een steranijs toe (als je die hebt) en een laurierblaadje. Stoof het lekker door gedurende een paar minuten en dan doe je er wat water bij zodat de peren in een bodempje water staan. En nu gewoon later pruttelen! In totaal duurt het pruttelen denk ik een half uurtje. Het moet een mooie compote worden die niet erg nat is. Als je zover bent, haal je de steranijs en laurierblad eruit en breng je de compote op smaak met een klein beetje zout en flink wat peper. Oh, en ik heb er een vleugje witte wijnazijn door geroerd. Lekker.

Nou, dan neem je dus een lekkere boterham. Daar doe je de perencompote op, je brokkelt er wat zachte, witte geitenkaas op en dan afmaken met lekkere balsamicostroop. En eventueel nog wat blaadjes verse tijm!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *