Puree van zoete aardappel, gesmoorde pastinaak en wortelen, ribeye en dillepesto

Dit is een goeie combinatie van ingredienten. Ze smaken erg goed bij elkaar en het is ook nog eens goed te doen allemaal qua bereiding. Dus… maken dit gerecht. Overigens… de komende drie dagen eet ik alleen nog maar vegetarisch, haha. Tweede keer ribeye steak dit weekend namelijk!

Ingredienten (voor 2 personen):

  • Voor de puree: een grote, zoete aardappel en een eetlepeltje creme fraiche.
  • Voor de pesto: een flinke hand dille, flinke scheut goede olijfolie, een kwart teentje knoflook en handje pijnboompitten. En wat geraspte Parmezaanse kaas.
  • Een pastinaak en vier wortelen
  • Twee goede ribeye steaks op kamertemperatuur

Makos!

  1. Als eerste haal je de steaks uit de koelkast en die laat je op kamertemperatuur komen.
  2. Dan de puree. Schil de zoete aardappel, snij die in blokjes en kook gaar in water. Daarna de blender in met een lik creme fraiche en draaien tot je een gladde puree hebt. Eventueel afkruiden met peper en zout. Soms is dat niet nodig, want de zoete aardappel heeft super veel smaak van zichzelf. Je kunt de puree warm houden in een pannetje op laag vuur.
  3. Schil de wortelen en snij deze in stukken. Doe hetzelfde met de pastinaak. Zet deze aan in een hete pan met boter en smoor ze zacht. Na een paar minuten een klein laagje water erin en gaar stoven. Ook al klaar.
  4. Dan de pesto. Doe alle ingrediënten in de blender en draai tot je een mooie pesto hebt. Eventueel voeg je wat olijfolie toe als de pesto niet lopend genoeg is.
  5. En tenslotte het vlees. Ik kan dit met mijn ogen dicht denk ik. Dep de steaks droog, kruidt ze flink met peper en zout en besprenkel ze daarna met zonnebloemolie. Laat de grillpan gloeiend heet worden en bak de steaks elke kant op 1 minuut en 15 seconden (haha). Daarna voor een 5-10 minuten laten rusten in aluminiumfolie.
  6. Opmaken dat bord! Eerst de puree, dan de groentes. Dan trancheer je het vlees mooi en legt het op het bord. Afkruiden met grof zeezout en daarna de mooie dillepesto! Lekkerrrr.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *