Pompoenlasagne

Comfort food en lekker. Een heel vegetarisch receptje, volgens mij van 24kitchen en pas bij iemand thuis gegeten. Ik was voortvarend aan de slag gegaan en de flespompoen was na 40 minuten oven al helemaal gaar, toen ik erachter kwam dat de lasagnevellen op waren. Dus… heb ik in plaats van vellen gewoon spaghetti gebruikt. En die is ook super goed hiervoor te gebruiken, haha. Het lekkere aan dit recept is het vleugje kaneel wat er doorheen gaat en heel goed combineert met de pompoen. Gewoon eens maken.

Ingrediënten (voor een schaal):

 • Een flespompoen
 • Een uitje, twee teentjes knoflook
 • 100ml rode wijn (al kan het ook zonder)
 • Twee blikken gepelde tomaten
 • Kleine tomaatjes, zoveel als je wil
 • 1tl kaneel, 0,5tl gerookte paprikapoeder, 1tl majoraan (of wat anders in die buurt)
 • Lasagnevellen
 • Bechamelsaus die je natuurlijk zelf maakt met wat (room)boter, bloem en melk. Afmaakt met peper, zout en nootmuskaat
 • Kaas die je lekker vindt. Parmezaan, mozzarella, wat je wil.
 • Basilicum natuurlijk.

En dan maken en opbouwen dat ding:

 1. Als eerste een klusje vooraf of gedurende de dag vooraf. Boem de pompoen en pof deze in een oven op 200 graden gedurende 40 minuten. Overigens, als je een flespompoen gebruikt kun je de schil ook opeten.
 2. Laat de pompoen iets afkoelen, snij doormidden en verwijder de zaden. Schep het pompoenvlees eruit en snij dit fijn.
 3. Verwarm een grote koekenpan en doe er wat olijfolie in. Snipper het uitje en de knoflook en smoor die aan in de pan. Voeg na een paar minuten de kaneel, paprikapoeder en majoraan toe en bak even mee. Blus dit af met de rode wijn.
 4. Nu voeg je de pompoen toe. Flink bakken! Na een tijdje voeg je de gepelde tomaten toe. Zorg dat je een fijne saus krijgt, dus druk eventueel stukken tomaat fijn. Voeg ook wat verse tomaatjes toe en bak die even mee in de pan. Breng de saus op smaak met peper en zout.
 5. Maak de bechamelsaus en je bent al bijna klaar.
 6. Alles staat paraat om die lasagne op te bouwen! Hoppakee. Als eerste een laagje bechamelsaus, daar bovenop de lasagnevellen, pompoensaus, bechamelsaus en zo verder. Je weet wel hoe het werkt. Uiteindelijk afmaken met flink wat kaas. De kaas die je dus lekker vindt!
 7. En dan bak je de schaal nog af in de oven voor ongeveer een half uur in een over op 180 graden. Je zult zien dat je een super lekkere lasagne krijgt met veel groentes. Wat wil je nog meer…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *