Geroosterde pompoen met geitenkaas, zoete aardappel en garnalen


Ingrediënten. Een zoete aardappel. Een halve pompoen of twee kleintjes. Wat zout en peper voor erover. Garnalen. De lekkerste die je kunt vinden. Een lepel crème fraiche en de zest en het sap van een citroen plus wat zoete chilisaus. En tenslotte nog wat verse koriander en pistachenootjes. Oh, en een lekkere, verse geitenkaas.

Als eerste schil je de pompoen en snijdt er plakken van. Haal de pitten er uit. Ik heb twee kleine pompoenen gebruikt en dan krijg je ringen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, kruidt met peper en zout en wat korianderzaad en besprenkel er wat zonnebloemolie overheen. Masseer de pompoenen zodat ze onder een laagje olie zitten. Nu gaan ze grillen in de oven – 30 minuten op 175 graden. Na een kwartiertje gaat de geitenkaas erbij! Intussen schil je de zoete aardappel, snij alles in kleine blokjes en doe de aardappel in een pannetje water. Kruidt met wat zout en breng aan de kook tot alles gaat is. Giet af en draai er in de blender een mooie puree van met wat kookvocht erbij of een scheutje kookroom. Proef en kruidt af! Rooster vervolgens een handje pistachenootjes in een droge koekenpan. Daarna is het tijd voor de garnalen. Besprenkel ze met wat zonnebloemolie, peper, zout en chilipoeder. Beetje pit erin. Bak ze lekker aan! En intussen maak je het sausje met een lepel crème fraiche, zest van een citroen, sap van een halve citroen en scheutje zoete chilisaus. Ik heb er ook nog een kroketje van zoete aardappel bij bedacht, maar niet gemaakt. Al weet ik zeker dat het lekker is. Wil je dit maken? Neem dan wat lepels puree en meng er wat bloem doorheen, een snuf komijn en snuf korianderzaad. Laat goed afkoelen in de koelkast en draai er vervolgens kleine balletjes van. Rol die door de bloem, daarna in een geklopt ei en paneermeel. Bak in circa 3 minuten krokant in de frituurpan. Klaar! Ofja, nadat je het bord hebt opgemaakt. Eerst de puree, daarnaast wat citroensausje, daarop de geroosterde pompoen, dan de geitenkaas, garnalen en maak af met garnalen, verse koriander en nootjes. Smakelijk eten! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *