Gehaktballen stroganoff – ofzoiets

Het is zaterdag, ik heb een beetje uitgeslapen en er ligt nog een halve kilo kippengehakt in de koelkast. En een bakje champignons die toch eigenlijk echt op moeten. Dus: tijd om wat te kokkerellen. De laatste tijd zijn onze gerechten wat meer comfortfood-achtig. Dus minder fancy, minder steak, minder van die nieuwe sausjes. Maar boordevol smaak en altijd lekker. Dit recept is er eentje voor op een moment dat je echt weinig tijd hebt. In een minuut of 20 heb je dit alles klaar. Al heb ik de timer er nog niet naast gezet. Iets voor de volgende keer…

Wat heb je nodig? Niet veel. Een pond kippengehakt, een mespunt gerookt paprikapoeder (ik heb mild gebruikt, maar pittig kan ook), een lepeltje oregano, een dikke ui, twee teentjes knoflook, een half bakje champignons (of een heel), 75 ml groentebouillon, een pakje kookroom, peper en zout, en een rode paprika (of een halve).

Als eerste kruid je het gehakt met wat peper, zout en oregano. Dan rol je er met natte handen balletjes van die je aanbakt in een grote ketel. Hup. Snij intussen de ui in halve ringen en doe die er ook bij. Zelfde doe je met twee teentjes knoflook, maar dan niet in ringen maar in fijne stukjes. Die gaan er ook bij. Boen de champignons, snij die in reepjes en voeg ook toe. Laat maar even goed aanbakken en na een paar minuten voeg je er een flinke mespunt gerookt paprikapoeder bij. En daarna een eetlepel tomatenpuree. Bak goed aan en blus af met een klein beetje water. Dan gast er 75ml groentebouillon bij en een pakje kookroom (200ml). Laat goed pruttelen. Tenslotte snij je een rode paprika in fijne reepjes. Die voeg je ook toe. Het is én een snel gerecht én een lekker gerecht! Lekker met een dot aardappelpuree erbij. Of rijst – dat kan ook. Ik denk dat je er zelf lekkere pasta bij kunt maken. Dan heb je pasta stroganoff meatballs! Geweldig toch. Eet smakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *