Bladerdeegtaartje met mascarpone, citroen en verse abrikozen

Een paar dagen terug heb ik een lekkere quiche gemaakt en ik had nog wat bladerdeeg over. Dat zag ik telkens liggen als ik de koelkast open trek – en die trek ik nogal een paar keer per dag open. Haha. Ik had nog een bakje mascarpone liggen – tijdje terug gekocht – en verse abrikozen. Dus de link was snel gemaakt: een taartje met al die dingen bij elkaar.

Wat heb je nodig? Bladerdeeg. Zoveel als je het taartje groot wil maken. Dat van mij was ongeveer 20 centimeter qua diameter. Een half bakje mascarpone, een citroen (schil en sap), een zakje vanillesuiker (je hebt ongeveer 3/4 nodig), een paar takjes munt, verse abrikozen (ik denk zo’n stuk of 5 á 6), een likje jam en wat chocola. Dat laatste hoeft niet, maar mag wel.

Zo maak je het taartje. Rol de bladerdeeg uit tot een mooie ronde bodem. Of een vierkant of rechthoek of ster – wat je wil. Maak met wel een rand van wat bladerdeeg. Je kunt het omvouwen of er een sliert overheen plakken. Dat laatste heb ik gedaan en ik ‘plak’ dit aan de bodem vast met wat water. Dan prik je gaatjes in de bodem en bakt de bodem al eens af in een voorverwarmde oven op 220 graden voor een 10 minuten. Intussen boen je de citroen heel goed en raspt de schil. Neem de munt en snipper deze heel fijn. Dan neem je een kommetje waarin je de mascarpone, rasp, munt, een kwart van het zakje vanillesuiker en het sap van een citroen mengt. Daarna was je de abrikozen, snijdt ze doormidden en haalt de pit met wat kunst-en-vliegwerk op de ene helft (of uit de andere helft als de pit in de andere helft zit). Als het goed is, is je bodem nu al ietwat afgebakken. Haal deze uit de oven, spatel het mascarponemengsel erin, daarna verdeel je de abrikozen er overheen en je sprenkelt er nog wat vanillesuiker over. En dan gaat dit taartje nog eens 20 minuten de oven in op 210-220 graden. Haal het taartje er na die tijd uit. Neem een pannetje en verwarm een lepel jam. Het maakt niet echt uit welke je neemt. Je zult zien dat de jam vloeibaar wordt. Vervolgens besmeer je de abrikozen en de jam! Af laten koelen, wat chocola eroverheen raspen en je hebt een lekker vers taartje gemaakt. Ideaal voor bij de koffie of gewoon even tussendoor.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *