Bietencrème met mierikswortel, roodlof, geitenkaas en balsamicodressing

Een gerechtje wat je echt in 10, nee 12 minuten klaar hebt. Ongelogen. Super simpel en smakelijk. Als voorgerecht of als avondeten. Ik had tenslotte al een lekkere friet zuurvlees op na een rondje door de blubber te hebben gewandeld gisteren. Dus iets ‘luchtigs’ in de avond is dan wel zo lekker. Naast een tablet chocola dan.

Wat heb je nodig? Twee gekookte rode bietjes, 2tl mierikswortelpasta (uit een potje), sap van een halve citroen, een strookje roodlof (of witlof), geitenkaasjes (een stuk of 3-4-5), verse kropsla (binnenste blaadjes), pistachenootjes, verse tijm en voor de dressing 1el balsamicoazijn, 3el goede olijfolie en een drupje honing.

Dan maken. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats daarin de geitenkaasjes op een bordje voor zo’n 8 minuten. Maak intussen de crème door de bietjes, mierikswortel en sap van een kwart citroen in de blender tot een puree te maken. Klaar. Verhit een droge koekenpan, pel de pistachenootjes en rooster die vervolgens een paar minuten. Hak die vervolgens grof. Maak de pan schoon en doe er wat boter in. Snij de rood/witlof in stukjes en smoor die aan in de boter. Maak daarna de sla schoon en haal er wat lekkere, gele blaadjes uit helemaal in de kern. Die zijn het lekkerste! En nu de dressing: meng de balsamico, olijfolie, scheutje citroensap, beetje honing, peper en zout door elkaar. Ook klaar. Alles is klaar! Haal de geitenkaas uit te oven. Pak een mooi bord of kom en doe daar allereerst een mooie spiegel bietencrème in. Daar bovenop de geitenkaas en sla die je hebt aangemaakt met de dressing. Afmaken met de witlof her en der, de pistachenootjes en afwerken met de dressing, eventueel wat balsamicostroop en verse tijm. En een goede draai van de pepermolen. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *