Lekkere mangosaus uit Costa Rica

Simpele, maar o zo lekkere mangosaus naar recept van een oude dame in Costa Rica. Waar ik heerlijke kip met mangosaus heb gegeten. Ik heb er zelf nog wat kokosmelk aan toegevoegd en dat was bijzonder lekker!

Ingredientes: een rijpe mango, tijm, verse tomaten (Roma tomaatjes, stuk of 4 á 5), een kleine ui, scheutje kokosmelk en een halve rode peper.

Preparación: Klein uitje fijn snipperen en aanfruiten in de pan. Een eetlepel tijm erbij en ook aanbakken. Neem daarna een halve rode peper en haal de zaadlijsten eruit als je niet zo van pittig houdt. Ik laat ze er altijd in! Snij deze heel fijn en voeg toe in de pan en smoor mee met de uien. Schil daarna de mango en snij deze heel erg fijn. Voeg als de rode peper ook wat is aangefruit, toe en laat dit lekker bakken. Neem daarna een 4 á 5 rijpe Roma tomaatjes (kleintjes), snij deze ook fijn en voeg deze ook toe. Met het vocht van de tomaten krijg je een iets verdunde saus. Laat flink inkoken tot de mango een puree is geworden en je een mooi, gebonden saus hebt! Voeg vervolgens een flinke scheut kokosmelk toe en laat dit ook inkoken tot je een saus hebt naar gewenste dikte. Afkruiden met peper en zout en klaar! Heel lekker met stukjes kip (borst of nog lekkerder dijen) die je flink aankruidt met gemalen koriander en wat komijnpoeder. Goed aanbakken en daarna in de saus gaar laten worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *