Burrito met kip, bonen en guacemole

Lekker comfort food receptje. Een burrito met kip, bonen en guacamole. In elkaar gedraaid binnen een kwartiertje en daarna nog een halfuur in de oven.

Men neemt: allereerst een kipfilet. Ik heb één grote gebruikt om drie burrito’s te vullen. Laat een halve liter water koken, doe er een tablet groentebouillon bij en pocheer dan de kip in ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen en pluk de kip. Ondertussen kun je al de bonenpuree maken. Ik heb hiervoor een glaasje gemengde bonen van Hak gebruik. Spoel de bonen goed af onder de kraan en bak deze in een droge koekenpan totdat ze beginnen te barsten. Kruid af met komijnpoeder en gerookte paprika. Voeg een beetje braadboter toe en voeg vervolgens een fijngesnipperd uitje en half rood pepertje toe. Als dit goed is aangebakken voeg je twee kleine tomaatjes toe en je mengt alles goed door elkaar. Kruid af met peper en zout.

Dan de tortilla’s vullen. Allereerst een laagje bonenpuree, daar bovenop de geplukte kip en daar weer bovenop mais. Je kunt er eventueel nog wat crème fraîche overheen doen, dat maakt het wat smeuiiger. Rol de tortilla op en leg deze in een ovenschaal. Doe dit ook met de andere tortilla’s, besmeer de bovenkanten royaal met creme fraiche en doe er daarna nog een handje geraspte kaas overheen. Nu afbakken in circa 20-25 minuten op 175 graden in de oven. Intussen kun je de guacamole maken. Pureer een hele avocado in een kommetje, voeg er paprikapoeder aan toe, een heel fijngesnipperd half / kwart rood pepertje, het sap van een limoen en een heel fijngesneden tomaatje. Prak dit alles door elkaar en kruid af met peper en zout.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *