Zelfgemaakte muhammara

Deze saus of compote of smeersel stond al een tijdje in mijn notitieblokje op m’n telefoon, waar ik ideeën opschrijf voor nieuwe gerechten. Eens tijdje terug heb ik een clubsandwich gegeten, want dit op zat. Ik had het nog niet eerder gehad – of misschien in Marokko, maar dan kan ik me niet herinneren. Dus zelf eens gemaakt en zeker en vast lekker genoeg voor een tweede ronde. Er zit namelijk super veel smaak aan! Muhammara is van oorsprong afkomstig uit de Syrische keuken, maar vindt je tegenwoordig in de hele Arabische en Turkse keuken. Dat gebeurt niet zomaar, weet-je-wel?

Wat heb je nodig? Drie puntpaprika’s, een handje walnoten, een teentje knoflook, 1 el balsamicoazijn, sap van een halve citroen (of limoen), 0,5tl cayennepeper, 1tl komijn, olijfolie, peper en zout. Maken is heel makkelijk. Snij allereerst de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een bakplaat, kruidt met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en dan rooster je de paprika’s 30 minuten in diezelfde oven. Een andere oven is namelijk onhandig, want die ene was al warm. Snap je. Na een half uur verwijder je eventuele zwarte stukjes. Daarna neem je een keukenmachine. Hierin gaan alle ingrediënten. Mixen maar! En klaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *