Zelfgemaakte mangochutney

Joh, ik had twee mango’s liggen en wilde eens wat anders maken. Dus heb ik mangochutney gemaakt. Echt: wat een smaak zit hier in. En super lekker. Bij een warme maaltijd of op de boterham. Ik heb een broodje gemaakt met deze chutney, gerookte kip, salade, houmous en wat feta. Zo lekker. Of zonder kip en feta maar met geitenkaas. Ook dat is lekker.

Ingrediënten – voor een ‘pot Hak’ vol:

 • 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1tl kurkuma, 0,5tl cayennepeper
 • Een ui en een teentje knoflook
 • Twee kleine mango’s of één joekel van een mango
 • Een rood pepertje (met zaadjes heb ik gedaan)
 • 1cm verse gember
 • 1el bruine suiker
 • Limoensap

Maken die chutney!

 1. Rooster allereerst de kruiden in een droge koekenpan voor een paar minuutjes. Geen hoog vuur, ze mogen niet verbranden.
 2. Schil de gember, ui en knoflook en snij deze grof. Was de rode peper en snij die ook grof. Schep de kruiden uit de pan en pureer dit alles samen met 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot een fijne pasta. Een boemboe of wat je wil.
 3. Nu verhit je die koekenpan weer en hierin bak je vervolgens de pasta een paar minuten aan. De geuren vliegen je nu om je oren! Schil de mango en snij die in fijne blokjes. Voeg de mango toe aan de pasta. Goed aanbakken en dan doe je er een scheutje water bij. Laat dit zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg daarna de suiker toe en laat deze even goed meebakken/pruttelen voor een paar minuten.
 4. Proef de chutney en maak af met limoensap. Zoveel of weinig als je wil.
 5. De chutney is zowel warm als ook koud heel erg lekker. Ik heb een leeg potje (ja van Hak) helemaal uitgekookt, de chutney laten afkoelen en erin gedaan. Deze staat nu al een week in mijn koelkast en ik heb er al zeker drie dagen van gegeten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *