Vegetarische chili sin carne

Chili naar mijn moeders recept. Er bestaat maar één chili en dat is deze voor me 🙂 Vroeger at ik dit al heel graag en nu nog steeds. En sinds ik de vorige keer het gehakt was vergeten te kopen en de versie simpelweg zonder gehakt had gemaakt, heb ik dat nu weer gedaan. Ik eet de laatste tijd wat minder vlees en vis en ben erachter gekomen dat dit vaak helemaal niks doet met je maaltijd. Je kunt ook erg lekker eten zonder vlees en vis.

Dus… wat heb je nodig: 2 uien, 2 rode paprika’s, 3 prei, een pot bruine bonen, 1tl chilipoeder, 1el karwijzaad, 1tl knoflookpoeder, een scheutje tomatenketchup, een blik perziken.

Allereerst snipper je de ui en zet je deze aan in een grote pan of ketel. Daarna maak je de prei schoon en snij je deze ook fijn (beetje grof mag). Voeg bij de ui intussen de kruiden toe, waarbij het karwijzaad voor mij echt de smaak van chili geeft. Geen idee waar m’n moeder dit recept vandaan heeft, maar de karwijzaad geeft mij echt het chiligevoel! Vergeet naast het karwijzaad de knoflookpoeder en chilipoeder niet. Daarna voeg je de prei toe en laat dit lekker stoven. Maak de paprika’s vervolgens schoon en snij ze fijn. Voeg deze ook toe als de prei lekker is gesmoord. Goed heet laten worden! Neem het blik bruine bonen en spoel de bonen schoon onder de kraan. Dit is belangrijk, want die prut die ertussen zit wil je niet in je chili. Voeg de bonen toe aan het mengsel ui-prei-paprika en doet er wat tomatenketchup bij, zodat het geheel wat smeuïg wordt. Kruid de chili af met peper en zout en voeg er wat vers gesneden (of eventueel gedroogde) peterselie aan toe. De chili is een beetje pikant en daarom is het lekker er zoete perziken uit blik bij te eten! En een stuk brood! Smakelijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *